Dimechaje.nl
home » repertoire

De band heeft nu een repertoire van meer dan 100 nummers. Het omvat jiddische liedjes van all over the world. Het karakter van de nummers is melancholisch, lieflijk, vrolijk, opzwepend en wat je al niet meer kunt bedenken. Het tempo varieert sterk en de instrumentatie verschilt per nummer. Dat alles staat garant voor optredens met een gevarieerd programma.

De standaard bezetting is accordeon, viool/zang, klarinet en contrabas. Maar zo af en toe gaat een van de muzikanten vreemd door z'n instrument in te wisselen voor wat percussie. En als de accordeonist en de klarinettist zin hebben in een biertje, spelen contrabas en viool even met z'n tweeën. En omgekeerd... Ook andere tijdelijke combinaties zijn te beluisteren.

Hieronder vind je een opname (door TV Gelderland) waarop je ons het nummer Di Mechaje (naam van onze band!) hoort en ziet spelen. Di Mechaje is een Jiddische term die betekent: PLEZIER. En plezier... dat hebben we. En ons publiek ook (zie de pagina's "foto's" en "luisteren en kijken")

 

Di Mechaje