Dimechaje.nl
home » de muzikanten

Ron van den Heuvel, viool en zang

Ron houdt van de afwisseling van stemmingen die in Klezmer mogelijk zijn. Hij heeft een klassieke vioolopleiding maar speelt nog uitsluitend "lichte" muziek. Heerlijk om zo vrij te spelen.  Hij speelt verder in de ensembles Badyana, Fanjazzticc, Jazzy Fingers , Frejleche Frainde en Swinginjazz 

 

Rien Wulffraat, accordeon

Rien is initiatienemer voor de oprichting van deze Klezmerband. Hij is gepensioneerd pianodocent en is verslingerd aan allerlei soorten muziek. Rien heeft naam gemaakt als jazzpianist (onder andere in zijn eigen jazztrio "Trio Pluzz"),  en als speler in allerlei (tijdelijke en minder tijdelijke) groepen. Al vele jaren speelt hij ook op de accordeon en met vooral dat instrument speelt hij nu in Di Mechaje. 

   

  

Niek Hietbrink, contrabas en gitaar

Muziek heeft altijd een belangrijke rol in Niek's leven gespeeld. Als zevenjarige kreeg hij trompetlessen van doorgewinterde fanfareblazers. Als tiener leerde hij gitaar spelen. Ook op de contrabas is hij autodidact. Hij houdt van vrijheid in de muziek en speelt daarom graag geïmproviseerde jazz. In de Klezmer spreekt hem het diepe, authentieke gevoel aan, dat aan deze muziek verbonden is: "....verlangen, lijden, vreugde, leven."

  

 

 

Boukje Musch, klarinet

Boukje leeft voor en van de muziek. Al op haar 7e jaar werd ze gegrepen door de klank van de klarinet.
In het dagelijks leven speelt zij in het gerenommeerde ‘Kurios Klarinetkwartet’ en in het symfonieorkest van stichting ‘Ars Musica’.  Ze speelt ook geregeld mee in (beroeps)orkesten. Boukje geeft daarnaast muziekles en is als klarinetdocent verbonden aan het Muzecollectief in Zutphen.

In de klezmer muziek weerklinkt voor haar het leven, L ‘Chaim; soms intens verdrietig, maar veelal ook heerlijk uitbundig!